Værd at vide om begravelser

02 marts 2021
Maya Hindsberg

Når du mister en person, der er tæt på dig, sker der mange ting i dit liv. Tiden efter er fyldt med sorg og savn, og derfor vil der naturlig også opstå mange spørgsmål og ikke mindst en god række af praktiske opgaver, som du, som pårørende, skal tage stilling til inden for kort tid.

For mange kan det være rart at få hjælp til de mange opgaver, og derfor kan en bedemand være en god ide. De kan hjælpe hvis du f.eks. skal have en begravelse i Struer, og synes, det er svært at finde gode udbydere til kiste, gravsten mm. En god bedemand, kan altså være en god hjælp i den hårde tid, men skal selvfølgelig ikke koste en halv bondegår.

Planlægningsmødet

Når du står tilbage som efterladt, står du ofte også med mange spørgsmål ift. den afskedsceremoni, som skal planlægges. Der vil være spørgsmål, der er mere almindelige end andre, og derfor er det også naturligt, at der også er ting, som du ikke ved, hvordan du skal tage stilling til. Det er noget af det, som du vil få svar på, ved et planlægningsmøde. Der bliver det gjort klart, hvad der først skal tages stilling til, og hvad der kan vente, til efter begravelsen.

Begravelseshjælp

Du har mulighed for at søge begravelseshjælp, men den vil afhænge af, hvor gammel den afdøde var, familieforhold, formue og en eventuel ægtefælles formue. 

Begravelseshjælpen vil blive udbetalt som et engangsbeløb, som du ikke vil behøve at skulle betale skat af, og kan bruges til f.eks. kiste, urne eller en bedemand.

Du kan højest få 11.400 kr., hvis den afdøde var over 18 år. Derudover vil begravelseshjælpen blive nedsat, hvis der bliver efterladt børn under 18 år eller en ægtefælde, hvis der er en samlet formue på over 37.500 kr. Hvis formuen overstiger 48.700 kr., vil begravelseshjælpen bortfalde.

Flere Nyheder