Professionel gulvafslibning i Rødovre – når trægulvet fortjener en chance til

13 december 2018
Astrid Pedersen
Professionel gulvafslibning i Rødovre - når trægulvet fortjener en chance til

Et trægulv, som er slidt, men intakt, kan i de fleste tilfælde komme til at stå som nyt igen – blot ved hjælp af en grund gulvafslibning. Hvis du oplever, at dit trægulv virker snavset og snusket, uanset hvor meget du vasker det, skyldes det med stor sandsynlighed slitage. Når et trægulv bliver meget slidt, mister det den beskyttende hinde af sæbe eller det lag af lak, som blev lagt på som del af efterbehandlingen sidst, det blev slebet. Og når denne beskyttelse er væk, vil skidt og støv kunne trædes ned i gulvbræddernes blottede overflader, hvor det vil indlejres i træværkets fibre.

Dette giver den grålige og snavsede film, som du ikke kan fjerne ved almindelig gulvvask, hvor hyppigt denne så end måtte forekomme. Samtidig vil du opleve, at især sæbebehandlede gulve vil blive misfarvet, der hvor solens stråler rammer træværket. Dette er et fænomen, som kaldes solfalming, og som skyldes, at solens skarpe UV stråler gulner det fine, lyse træ. Og når træværket således tørrer ind, vil det også opsuge væsker, som så vil danne skjolder – hvilket igen bidrager til gulvets uskønne og ucharmerende fremtoning.

Hvordan kan en gulvafslibning redde mit trægulv?

En gulvafslibning fjerner på skånsom og effektiv vis de overfladiske skønhedspletter samt diverse ridser og skrammer, således at dit trægulv kommer til at fremstå ensartet i overfladen igen. Samtidig vil det friske træ være langt mere levende og charmerende i sin udstråling, end det triste og trætte lag, som slibes bort. Det er, med andre ord, som at få et helt nyt gulv. Og det behøver hverken at være besværligt, tage lang tid, eller koste spidsen af en jetjager.

En professionel gulvmand kan udføre en gulvafslibning på få timer, og med stor præcision – en faglært håndværker med mange års erfaring udi slibning af gulve ved præcist, hvordan man kommer ud i alle kringelkroge og rundt om alle skarpe hjørner.

Du kan finde ham på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder