Oplev den perfekte formidling af natur og videnskab

05 april 2020
Søren Black
Oplev den perfekte formidling af natur og videnskab

Bliv klogere på museerne i Aarhus

Aarhus er ikke bare kendt som Jyllands hovedstad. Her finder du nemlig også en række fantastiske museer, der kan gøre dig og dine unger klogere på mennesket, naturen og videnskaben. For det at gå på museum handler ikke bare om at få en hyggelig eftermiddag sammen. På museerne i Aarhus kan du rent faktisk få dig en viden med hjem om emner, du ikke kender særlig meget til. Her kan dine børn få en interesse for videnskaben og måske blive inspireret til selv at arbejde med dette, når de engang bliver voksne.

Stjerner, planeter og et indblik i naturens skønhed

Science Museerne er det perfekte sted for dig, der elsker at gå på museum i Århus. For Science Museerne er nemlig det perfekte samarbejde mellem Steno Museet og Herbariet som du finder i Universitetsparken, Væksthusene der ligger i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet der er placeret i Højbjerg. Disse museer havde i 2015 over 250.000 besøgende, hvilket skyldes, at museerne kan noget helt specielt inden for det felt, de arbejder under. Steno Museet tilbyder publikum et planetarie, hvor du kan opleve universet, når det er allermest fascinerende. Og har du stadig ikke fået nok af det gigantiske univers, kan du på Ole Rømer-Observatoriet få et kig ud på de stjerner og planeter, som svæver omkring Jorden. Er du mere interesseret i naturens skønhed, så er væksthusene i Botanisk Have lige det perfekte sted at lægge vejen forbi. Her får du nemlig et enestående indblik i, hvordan vi mennesker påvirker naturen.

En del af Aarhus Universitet

Science Museerne er en del af Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet, og har som formål at få den viden og forskning universitetet ligger inde med spredt ud til publikum, så flere får øjnene op for, hvor fascinerende natur og videnskab kan være.

Flere nyheder