Maling af vægge og lofter er ikke bare ligetil

01 maj 2019
Anders Lundtang Hansen
Maling af vægge og lofter er ikke bare ligetil

På sin vis kan det være smart med maling af vægge og lofter på samme tid, hvis man mener, at begge dele trænger, eller man bare synes, det er ved at være på tide, at de får en ny, funklende og flot overflade at se på med den samme farve eller en helt anden.

Hvis man for eksempel i forvejen har skærmet af, gjort klar og forberedt sig med at male væggene eller loftet alene, så kan man jo lige så godt tage begge dele med, hvis det er den langsigtede plan med lokalet.

Så slipper man for at skulle fjerne tingene i lokalet, dække af, finde maling og pensler frem og eventuelt have flere folk ind til at hjælpe sig af to omgange. For ikke at tale om, at du skal male efter ad to perioder mindst og vente på, at malingen tørrer.

Dette kan blive et problem, hvis man havde planer om at benytte rummet i en bestemt tidsperiode derefter, men så malingen alligevel ikke er blevet tør.

Men som nævnt er der en del forskel på, hvordan man maler vægge i forhold til at male lofter, og det er specielt sidstnævnte, der skiller sig en del ud.

Lad os tage et aspekt som kroppen, der skal bruges.

Når man maler vægge, kommer man op og ned i kroppen og kan alt fra at strække sig til at bøje i kroppen. Dette kan være rart nok for kroppen, så længe man gør det korrekt.

Med maling af loftet skal man hele tiden have udstrak armen og kroppen, og dette kan gøre en hurtigt træt, hvis man ikke er vant til det.

Der kan løbe maling ned af ens arme, hvorfor det er smart at have en tætsiddende dragt på ved armene ved en elastik eller tape.

Desuden skal man gerne have beskyttelsesbriller på og en maske, så man ikke får maling ned i øjnene eller munden.

Flere nyheder