Køb af brugte biler i Danmark – tre ting du skal tjekke

11 september 2020
Camilla Skøtt

Du kommer hurtigt til at købe katten i sækken, hvis du ikke kigger dig godt for, når du køber en brugt bil i Danmark – eller i udlandet for den sags skyld – og derfor har vi fundet fem ting frem til dig, som du med fordel kan være ekstra opmærksom på, når du handler.

Har du erfaring med at købe biler, ved du lidt om, hvad det drejer sig om, eller er du måske mekaniker, så er det lettere at købe en brugt bil uden at blive snydt. Er du derimod helt grøn i bilverdenen, kan du med fordel alliere dig med én, der ved mere end dig – og måske endda overveje en brugtbiltest, inden du underskriver en slutseddel.

Derudover kan du med fordel tjekke de tre ting, vi har listet efter billedet.

1) Tjek om der er restgæld i bilen

Som det første bør du altid tjekke, om der er restgæld i den bil, du overvejer at købe. Det kan du gøre ved at tjekke nummerpladen på nettet. Er der restgæld, skal du være helt sikker på, at sælger indfrier lånet, når du køber bilen – i virkeligheden er det bedst, hvis vedkommende gør det, mens du er til stede.

2) Hvornår er bilen sidst synet?

Selvom et syn ikke er en garanti for, at bilen er fejlfri, bør du stadig tjekke, hvornår den sidst blev synet. Samtidig kan du tjekke bilens synsrapporter, så du får et indblik i, om den har fejlet noget tidligere.

3) Prøvekør bilen

Måske har du svært ved at forestille dig det, men der er faktisk mennesker, som køber en bil uden at køre i den først. Det kan sagtens lade sig gøre, hvis man køber en bil fra ny, da der er garanti og reklamationsret i den sammenhæng. Det er der ikke, når du handler privat, så prøv altid bilen, inden du handler.

Flere Nyheder