Kan man foretage haveservice hele året rundt?

21 december 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er jo som bekendt nogle planter og bevoksninger, som trives bedst under nogle sæsoner, hvor de kommer mere frem end på andre tidspunkter, men er det så ensbetydende med, at man kan sige, der er mulighed for at lave haveservice hele året rundt?

Der vil jo formentlig altid være nogle opgaver at gribe til, når man skal lave ordentlig haveservice, for sådan en have er jo levende og kræver opsyn og besøg tit og ofte for at se, hvordan den opfører sig, og om den gør, som man havde tænkt sig, at den skulle gøre.

Derfor støder man måske hele tiden på nogle små opgaver, man kan give sig til, når man ikke har nogle store projekter med haveservice, men kan man gøre det alle sæsoner om året.

Det er lidt svært at svare entydigt på, men lad os se på, hvad der kan være med til at påvirke arbejdet hele året med haveservice.

Nogle ting kan man gøre hele året – andet ikke

Vi ser nærmere på, at man skal have lavet haveservice i Svendborg, og så kommer det jo an på, hvad man skal have lavet for at kunne sige, om kan gøre det hele året, eller om man vitterligt er nødt til at vente med noget til senere.

Eksempelvis er sådan noget almindeligt som at slå græsset jo noget, som man ikke kan gøre, mens der er sne på græsset, og her vokser det næppe lige så hurtigt også.

Men at fjerne nedfaldne grene kan man altid give sig til, da den slags kan forekomme hele året.

Det duer jo heller ikke at begynde at plante nye blomster i den hårde vintertid, hvis de ikke kan klare kulden.

Så er man nødt til at lægge sig en plan for, hvornår man skal gøre det: og her må man så vente til en lidt varmere sæson.

Flere Nyheder