Hvordan vænner man børn af med at bruge en suttekæde?

13 november 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvordan vænner man børn af med at bruge en suttekæde?

Det er kun sundt nok for børn, at de kan have sådan en suttekæde i et godt stykke tid, mens de er små, så de har noget at lege med og nulre ved, og så kan forældrene også se, hvad det er, de har i munden af gode varer, så længe man sørger for at købe gode udgaver af den slags.

Men der kommer jo et tidspunkt, hvor man bliver uafvendeligt nødt til at vænne poden fra at bruge sådan en suttekæde.

For det første er der dem, der siger, at tænderne vil sætte sig skævt, hvis man bliver ved med at bruge sådan en for lang tid, og det samme gælder sutter og at sutte på en finger, ofte tommelfingeren.

Dog er det jo ikke bare lige sådan til at få et barn vænnet fra den slags, så hvad skal man gøre?

Der er heldigvis en del at gøre ved afvænningen fra en suttekæde

For det første er det måske noget med at starte tidligt med at vænne barnet fra en suttekæde, og så må man leve med vræleriet i et stykke tid.

For barnet vil så senere ikke have nogen bevidsthed om at have haft den suttekæde, hvis den forsvandt i en tidlig alder, og så kan man ikke plage efter noget, man ikke kender til.

Mange vælger nok at overgå til noget andet såsom en sut, og det er da også en god begyndelse, for man går jo fra en suttekæde til en sut.

Men så skal man også bare vide, at barnet skal vænnes fra sutten også, og i den alder kan barnet være mere obsternasig og besværlig at få til at forstå, at sutten altså også skal droppes.

Derfor ser man netop, at barnet ender med sutte på noget andet bagefter.

Det handler om at skaffe et trygt miljø for barnet, så man ikke har brug for noget at klamre sig til.

Flere Nyheder