Husker du at rengøre dit ventilationssystem?

17 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Hvis du ejer et ventilationssystem eller ventilationsanlæg i dit hjem eller på arbejdspladsen, så er det vigtigt du husker at vedligeholde den. Det kan nemlig have sundhedsmæssige konsekvenser for dig og dine omgivelser, hvis rengøringen overses for længe. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme ind på, hvad der kan ske, hvis du glemmer at få rengjort dit ventilationssystem.

 

 

1. Dårligt indeklima

Hvis du glemmer at få renset eller skiftet filtre på dit ventilationssystem, så kan du opleve at indeklimaet i dit hjem eller på kontoret bliver dårligt. Du kan få et tungt hoved, som kan udvikle sig til hovedpine. På et arbejdsplads er der mange mennesker samlet i et rum. Med et dårligt indeklima kan du risikere, at din præstationsevne bliver forringet og du ikke kan levere det mængde arbejde, som du skal. Derfor er det vigtigt at rå renset dit anlæg, så det kan give friskt luft til hele hjemmet eller kontoret.

 

2. Forværrelse af allergi

Et ventilationsanlæg eller det system, som du nu måtte have, sikrer du får frisk luft ind hele dagen. Hvis det ikke er optimalt, så kan du risikere, at din allergi kan blive værre. Det kan være, du døjer med pollen, støv, eller andet allergi, der er i luften. Hvis dit ventilationssystem ikke filtrerer luften for disse allergier, så kan du sidde og gnide det samme luft, der har været i rummet hele dagen, ind i dine øjne. Derfor kan du forværre din allergi betydeligt. 

 

3. Hvem skal du kontakte?

Hvis du har et større ventilationsanlæg kan det være, du ikke selv kan komme til at rense eller rengøre det. Derfor skal du kontakte professionelle. Der er firmaer, der har ekspertise i rensning af ventilation, i alle typer og former. På denne måde kan du få et velfungerende ventilation i dit hjem eller på kontoret. 

Flere Nyheder