Find det bedste misbrugscenter i Århus

10 december 2019
Astrid Pedersen
Find det bedste misbrugscenter i Århus

Når et menneske udvikler en afhængighed og et deraf følgende misbrug – for eksempel af receptpligtig medicin eller af alkohol – er det aldrig for sjov. Ingen mennesker ønsker at leve som misbrugere, eller at være afhængige af et stof. Afhængigheden vil typisk opstå som følge af lang tids forbrug af et såkaldt afhængigheds skabende stof. Når man igennem en længere periode indtager eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin i større mængder, vil kroppen vænne sig til stoffet.

De afhængighedsskabende og vanedannende stoffer i de alkoholiske drikke eller i de smertestillende piller vil påvirke signal stofferne i hjernen, således at et fravær af stoffet vil medføre en mangeltilstand. Abstinenser ved fravær af alkohol eller de stoffer, som for eksempel findes i de såkaldte opioider, vil slet ikke tåle sammenligning med almindelige tømmermænd.

Den misbrugsramte vil typisk opleve tab af kontrol over kropslige funktioner, svære smerter og voldsomme sygdoms symptomer som for eksempel opkastning, og ofte psykiske tilstande som delirium og alvorlig depression. I USA er man inden for de seneste år blevet opmærksom på selvmord, som kan føres direkte tilbage til misbrug af opioider. Og vi er desværre også ved at være godt med i Danmark og resten af Europa.

Find dit misbrugscenter i århus og få den rette hjælp

Hvis du føler, at dit forbrug af læge ordineret medicin eller af alkohol er kommet ud af kontrol, bør du opsøge professionel hjælp. Det kan være rigtig farligt og forbundet med stor helbredsmæssig risiko at forsøge sig med afvænning på egen hånd.

Derfor bør din afgiftning og afrusning foregå under professionelt overvågede forhold, og følges op af et intensivt behandlings forløb med terapi og omsorg. Dette skal helst foregå på et misbrugscenter, hvor du kan være indlogeret under hele forløbet. På den måde kommer du ud af dit vante miljø, og får sværere ved at falde tilbage i de dårlige vaner. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere nyheder