Få et godt tilbud på en billig gulvafhøvling i Svendborg

20 maj 2019
Astrid Pedersen
Få et godt tilbud på en billig gulvafhøvling i Svendborg

Har dit gamle trægulv set bedre dage, kan det være tid til en renovering af gulvet. Dette kan foregå ved en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Hvordan ved jeg, om jeg skal vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Der er stor forskel på en gulvafhøvling og en gulvafslibning. For det første bruges to forskellige metoder, og dermed typer af maskiner. En maskine til gulvafslibning virker derved, at en sliberondel, som roterer i det vandrette plan, på skånsom vis fjerner allerhøjst to millimeter af træværkets overflade. En gulvafslibning vil således kun kunne fjerne de ganske overfladiske skønhedspletter så som misfarvninger fra solfalming, slidspor fra nedtrådt støv, som har indlejret sig i trægulvets overflade, og pletter fra spildte væsker, som er suget ind i de porøse fibre.

Er gulvet behæftet med dybere og mere alvorlige skader, vil en gulvafslibning ikke slå til. Her skal du ud i den mere invasive og radikale procedure, som er en gulvafhøvling. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag af gulvet ved hjælp af en roterende valse, som er forsynet med skarpe, knivlignende skær. Ved en gulvafhøvling kan man fjerne op til en halv centimeter af træværket, hvis det er nødvendigt. Typisk høvles mellem to og fire millimeter bort. Men dette er også fuldt tilstrækkeligt, hvis det handler om at udligne niveau forskelle eller fjerne lak eller fernis, således at gulvet kan blive ensartet og lyst i overfladen igen.

Hvordan foregår en professionel gulvafhøvling?

En gulvafhøvling, udført af en dygtig og faglært gulvmand, består af meget andet og mere end selve afhøvlingen af træværket. Når denne er vel overstået, og gulvets brædder, parketter eller lameller fremstår jævne og ensartede, vil din gulvmand følge op med en gulvafslibning for at finpudse gulvet. Herefter følger den efterbehandling, som har til formål at pleje og beskytte trægulvet, så du kan have glæde af det i mange år. Læs mere om gulvafhøvling på gkservice.dk

Flere nyheder