Få en kunstig tandbro hos din lokale tandlæge

editorial

Mangler du en eller flere tænder i over- eller undermund? Så kan du vælge at lade disse erstatte af kunstige tandimplantater. Og hvis dette ikke kan lade sig gøre, kan din tandlæge hjælpe dig med at få udformet en tandbro.

Hvad er en tandbro?

En tandbro er et apparat, der erstatter en eller flere manglende tænder. Tandbroen består af to kroner til tænderne på hver side af hullet og en falsk tand i midten.

De to kroner er fastgjort til den falske tand og holdes på plads af dine naturlige tænder, proteser eller implantater. Den falske tand er normalt fremstillet af porcelæn eller plastik. En tandbro erstatter implantater og kroner, når det ikke er muligt at isætte eller montere disse.

Hvad er fordelene ved en tandbro?

Der er mange fordele ved at vælge en tandbro frem for en tungere protese. En tandbro kan:

– Genskabe dit smil

– Gøre det lettere at spise og tale

– Bevare dit ansigts form

– Forhindre, at dine tænder flytter sig ud af deres plads

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Hvem kan fremstille en tandbro?

Kun en tandlæge kan lave en tandbro. Din tandlæge tager et aftryk af dine tænder og dit tandkød og sender det til et laboratorium. Laboratoriet bruger aftrykket til at fremstille en tandbro, der passer til din tandbro. Det tager normalt to uger, før tandbroen er klar. 

Gå til tandlæge, og bevar dit smil

Hvis du har tandpine, er det vigtigt at opsøge din tandlæge så hurtigt som muligt. Tandlægen kan hjælpe dig med at vælge den bedste behandling af din tandpine.

Hvis du ikke behandler din tandpine, kan det føre til mere alvorlige tilstande som f.eks. karies, huller og parodontose. Med regelmæssige tandrensninger kan du holde tandpine på afstand og bevare smukke tænder hele livet igennem. Så vent ikke, men bestil en tid hos din tandlæge i dag!

Du kan læse mere på tandlaegernesoeborg.dk

Flere Nyheder