Er den udvalgte Børnehave passende til dit barn?

03 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Er den udvalgte Børnehave passende til dit barn?

Det kan være angstprovokerende for en forældre at skulle overlade sit barn til andre mennesker i en børnehave så lang tid ad gangen.

Måske forsøgte man at vænne sig til det, da man overgav barnet i vuggestue eller dagpleje i sin tid, men det bliver for nogle aldrig nemt i længere tid ad gangen, når man skal være væk fra sit barn eller sine børn, mens man er på arbejde.

Man ved jo godt, at børnene på et tidspunkt får deres eget liv, hvor de er væk lang tid ad gangen, men mens de er helt små, så føler man et ekstra ansvar omkring, at der påhviler en som forælder en forventning om, at man passer godt på sit barn.

Der kan opstå hele skræmmescenarier i ens hoved om, at myndighederne kommer og tager ens barn fra en, fordi man forsømmer det eller bare lader det stå til i en børnehave, hvor de ikke behandler ens barn godt nok, men man ikke opdagede det i tide.

Selvfølgelig skal den slags ikke finde sted, og man kan sige, at det jo ikke udelukkende er forældrenes fejl, hvis der skete børnene noget i den forbindelse, fordi man satte sin tillid til pædagogerne og de andre ansatte i børnehaven.

Alligevel er det svært at fraryste sig den tankegang om, hvorvidt man kunne have gjort mere for at finde ud af, om det var den rette børnehave, man havde fundet til sit barn, inden man overlod barnet i andres varetægt.

Lad os sige, du leder efter en børnehave i espergærde, hvad kan du så gøre for, at du med sikkerhed finder ud af, hvilken børnehave der er den bedste til dit eller dine børn?

Hvis du bor i området kan du høre andre forældre ad, som har børn i en given børnehave eller har haft andre steder, hvad deres oplevelser har været disse steder.

Desuden er de sociale medier og fora på nettet et godt sted, hvor folk kan debattere den slags frem og tilbage.

Flere nyheder