Du kan gøre dit for at hindre radon i dit hjem

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Gasarten radon er ikke sund for os, men den findes derude, og den kan godt finde vej ind i vores hjem, hvilket ikke er godt for os.

Man har ikke altid haft kendskab til denne gasart og dens skadelige virkninger, men nu hvor man er blevet klar over den, så er der kommet fokus på, hvordan man bedst muligt kan finde, at den siver ind i ens hjem.

Der er blevet udlagt mange forskellige forslag til, hvordan man kan gøre den slags, og man er trods alt blevet enige om nogle konkrete råd til at hindre radon bedst muligt, og disse anvisninger kommer endda fra officielle kilder.

Derfor bør man lytte til disse og følge dem, end at man finder uofficielle råd, som der ikke har nogen virkning eller som måske bare gør tingene værre.

Det er måske ikke nogle foranstaltninger, som man lige kan få udført på en enkelt dag, og man kan nok næppe gøre det selv, hvorfor man bør få hjælp fra eksperter til den slags.

Radon får det svært ved at komme ind i dit hus

Nogle måder at lave radonsikring på er blandt andet, at man gør ens gulv helt lufttæt mod jorden, at man reducerer undertrykket i jorden, og at man øger ventilationen i ens bolig.

Som du nok kan se, er nogle af tingene meget omfangsrige, og der findes endnu flere råd, og du kan da begynde at gøre lidt selv eller planlægge, hvordan disse ting skal gøres.

Det kræver nok, at du får nogle konstruktører og bygningseksperter til at hjælpe med den slags, og så skal man jo netop påpege, at man vil have dette udført for at hindre indsugning af radon.

Hvis du er blevet lidt bekymret ved, hvad sådan noget radon er, og hvad man ellers kan gøre ved det, så bør du følge linket, der er i starten af dette afsnit.

Flere Nyheder