Bliv skarpere på VBA med målrettet kursus

25 februar 2020
Astrid Pedersen
Bliv skarpere på VBA med målrettet kursus

Hvis du synes at eksempelvis Microsoft Word, Microsoft Excel eller Microsoft PowerPoint er for begrænsede i deres muligheder, kan du altid tilpasse disse applikationer til dine ønsker og præferencer ved hjælp af Microsoft Visual Basic for Applications.

Hvad er Microsoft Visual Basic for Applications?

Microsoft Visual Basic for Applications er en funktion i diverse Microsoft Office applikationer – for eksempel Microsoft Word eller Microsoft Excel – som gør det muligt at tilpasse applikationen til at efterleve bestemte krav.

Hvis du for eksempel ønsker, at alle medarbejdere på kontoret benytter en fælles og ensartet Microsoft Word skabelon, når de arbejder i denne applikation (og eksempelvis skal sende breve ud af huset), kan klienternes Microsoft Word installationer ved hjælp af Microsoft Visual Basic for Applications tilpasses således, at det for eksempel ikke er muligt at vælge andre skrift typer, margin bredder eller formater end de i skabelonen angivne. Og ønsker du at anvende formler i Microsoft Excel, som ikke er en del af applikationens grundpakke, kan du med Microsoft Visual Basic for Applications hurtigt indrette applikationen således, at den er i stand til at udføre komplekse udregninger eller andre handlinger automatisk.

På den måde eliminerer du risikoen for fejl forårsaget af mange trin i en udregning eller i en anden handling, som hurtigt kan gå galt.

Hvor kan jeg lære mere om Microsoft Visual Basic for Applications?

Der er som nævnt oven for rigtig mange fordele forbundet med at være skarp på Microsoft Visual Basic for Applications. Når du mestrer Microsoft Visual Basic for Applications, øger du dine chancer for at få et job som eksempelvis administrator i virksomheder, hvor der er et stort behov for tilpasning af applikationer i Microsoft Office pakken.

Hos 4D finder du en lang række kurser i Microsoft Visual Basic for Applications. Klik ind på 4d.dk og find dit kursus i VBA.

Flere nyheder